(0511) 76 00 15

Shockwave


Shockwave chronische pijnklachten zijn door de jaren heen op diverse manieren behandeld. Een behandelvorm die zich afgelopen jaar positief ontwikkeld heeft is Shockwave therapie. 


Wat Is Shockwave therapie? 

Chronische pijn wordt veelal veroorzaakt door ontstekingen en/of verkalkingen van een spier, pees of slijmbeurs. Ook verkrampte spieren of spierknopen (triggerpoints) kunnen voor veel pijn zorgen. Met Shockwave kan de pijn rechtstreeks bij de oorsprong behandeld worden zonder medicatie en/of chirurgie. De hoogenergetische akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Ze helpen het aanwezige herstelmechanisme van het lichaam een handje. 


Hoe werkt Shockwave precies? 

De fysiotherapeut lokaliseert de bron van de pijn en het gebied waar de pijn zit. Daarna wordt de Shockwave behandeling ingezet. De impulsen verbeteren de stofwisseling in het pijngebied en de circulatie. Ze stimuleren op die manier de aanwezige herstelmechanismen in het lichaam. 


Wanneer shockwave?

Heeft u (chronische) pijnklachten zoals een tennisarm, hielspoor of een verkalking en heeft u al verschillende dingen geprobeerd die niet tot het gewenste resultaat hebben geleid? 

Voorbeelden zijn

- Schouderklachten (met of zonder verkalking)

- Hielspoorklachten

- Tenniselleboog, golfelleboog

- Achillespeesklachten

- Pijnklachten net onder de knieschijf

- Andere vormen van ontstekingen en verkalking


Vergoeding

Shockwave therapie maakt deel uit van de fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt uw shockwave behandeling vergoed.

Fysiotherapie de Trije Doarpen

Foarwei 116

9298 JP Kollumersweach

(0511) 76 00 15

info@fysiotherapiedetrijedoarpen.nl

Maatwerk, persoonlijke aandacht en doelgericht werken zijn bij ons de kernprincipes waar het om draait...