(0511) 76 00 15

Manuele therapie


Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen. 


Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen: 

• hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom

• nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen

• lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen

• hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn

• duizeligheid bij het bewegen van de nek

• kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten

• heupklachten/bekkenklachten


Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.


Vergoeding

Indien uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met ons en u aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen Manuele therapie in de meeste gevallen vergoed. Raadpleeg uw polisvoorwaarden om te zien welke vergoeding voor manuele therapie u krijgt en of uw verzekering de screening vergoedt. Veel verzekeraars vergoeden een bepaald maximum aantal behandelingen per jaar. 

Fysiotherapie de Trije Doarpen

Foarwei 116

9298 JP Kollumerswerach

(0511) 76 00 15

info@fysiotherapiedetrijedoarpen.nl

Maatwerk, persoonlijke aandacht en doelgericht werken zijn bij ons de kernprincipes waar het om draait...